ALUMIL приєднується до проєкту RecAL Horizon Europe
Фото: Alumil

ALUMIL приєднується до проєкту RecAL Horizon Europe

ALUMIL, грецький виробник алюмінієвих профілів, приєднався до проєкту RecAL (Технології переробки круглого алюмінію), який стартував у рамках програми Horizont Europe з фінансуванням у розмірі 10,6 млн євро.

Цей проєкт спрямований на максимізацію потенціалу вторинних ресурсів алюмінію для декарбонізації. Перероблення відпрацьованого алюмінієвого брухту та виробничих відходів використовує лише 5% енергії порівняно з виробництвом первинних матеріалів. Проблема полягає у складі сплаву, який ускладнює розділення.

RecAL фокусується на розробці перероблення та цифрових технологій для підтримки циркулярної економіки алюмінію. Це включає розробку сплавів з підвищеною стійкістю до домішок, використання цифрових та роботизованих технологій для сортування та демонтажу, виробництво матеріалів високої чистоти, адаптацію виробничих процесів для використання вторинних ресурсів та гармонізацію співпраці між учасниками алюмінієвої промисловості.

Alumil вже представив перероблений алюмінієвий профіль Loop60 для архітектурних систем, який на 60% складається з переробленого матеріалу, та готовий поділитися цим досвідом з партнерами.

Проєкт RecAL стартував у січні 2024 року та триватиме до грудня 2027 року, до нього вже приєдналися 19 учасників, які планують вдосконалити 14 важливих технологічних рішень та підняти їх на рівень технологічної готовності.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 23076
Ролети з теплим коробом GANT