ЄБРР полегшує доступу українським компаніям до торговельного фінансування
Фото: Приватбанк
Перший віце-президент ЄБРР Юрген Рігтерінк та голова правління ПриватБанку Герхард Бьош на підписанні угоди у Києві

ЄБРР полегшує доступу українським компаніям до торговельного фінансування

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосив про виділення ПриватБанку ліміту торговельного фінансування у розмірі 25 мільйонів доларів США. Цей крок сприятиме доступу українських компаній до фінансування торгівлі.

Після повномасштабного вторгнення росії доступ до фінансування для українських імпортерів і експортерів був серйозно обмежений, а міжнародні банки уникали брати на себе прямий ризик фінансування торгівлі в Україні. Програма сприяння торгівлі (TFP) ЄБРР стала ключовим інструментом у відновленні ланцюгів постачання.

ПриватБанк приєднався до іншиї банків-партнерів ЄБРР в Україні за Програмою сприяння торгівлі (TFP) в березні цього року. Голова правління ПриватБанку Герхард Бьош відзначив, що завдяки гарантіям ЄБРР вартість банківських послуг за документарними операціями значно нижча за стандартні кредити. Ця угода дозволить банку видавати підтверджені акредитиви з постімпортним фінансуванням, що в свою чергу дозволить клієнтам збільшити період відстрочення платежу за зовнішньоекономічними контрактами.

Українські банки-партнери ЄБРР за Програмою сприяння торгівлі (TFP) включають Дойче Банк в Україні, ІНГ Банк Україна, Креді Агріколь Банк, Кредобанк, ОТП Банк, Приватбанк, ПУМБ, Райффайзен Банк, Сітібанк, УКРГАЗБАНК, Укрексімбанк, Укрсоцбанк та UKRSIBBANK.

Також про Рекордний експорт пластикових вікон та дверей українського виробництва у 2023 році
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23102