Житомирянам повернуть частину грошей за купівлю енергозберігаючих вікон від фабрики вікон «Океан»

Повернути частину коштів, витрачених на купівлю енергозберігаючих вікон, відтепер може кожен житомирянин. Відповідно до програми Уряду за участі трьох банків «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк», українцям компенсують від 20 до 40% вартості кредиту на заходи з підвищення енергоефективності. Відтак люди отримають гроші від держави за заміну котла на негазовий, утеплення будинків і безпосередньо встановлення енергозберігаючих вікон. Уряд передбачив на виконання програми 343 мільйони гривень.

У Житомирі однією з перших ініціативу уряду підтримала фабрика вікон «Океан».
На фабриці розповідають, що для підвищення енергозберігаючих властивостей вікна, вони використовують спеціальне і-скло та наповнюють склопакет інертним газом – аргоном. Завдяки своєму покриттю і-скло пропускає сонячне світло, взимку відбиває короткохвильове випромінювання зовні, а всередину відбиває довгохвильове теплове випромінювання. Влітку відбувається все навпаки: теплове довгохвильове випромінювання з боку вулиці вікно віддзеркалює і будинок не перегрівається.
Застосування аргону в якості наповнювача для камери склопакета покращує коефіцієнт опору теплопередачі приблизно на 5% і покращує звукоізолюючі властивості склопакета. Найкращих показників теплозбереження дозволяє домогтись спільне застосування аргону, як наповнення склопакета, і скла з енергозберігаючим напиленням. Таким чином, таке вікно зберігає 60% тепла проти 30%, яке зберігають звичайні вікна.

Встановлення енергозберігаючих вікон – це один з перших кроків до економії витрат на опалення. Адже вікна фабрики «Океан» відповідають усім європейським стандартам і вимогам. Для того, щоб отримати компенсацію за встановлення енергозберігаючих вікон, потрібно для початку обрати їх у віконному салоні «Океан». Найбільший салон «Океан» у Житомирі знаходиться за адресою вул.Черняховського 92 Будівельний центр «Океан».

Після цього – надати банку всі документи для отримання кредиту. Наступний крок – оплатити початковий внесок у розмірі 10% від вартості загальної суми. Після отримання кредиту потрібно надати банку документи, які підтверджують купівлю енергозберігаючих вікон (ці документи покупець отримає безпосередньо від представників фабрики вікон «Океан»). У результаті держава перерахує гроші в рамках відшкодування на поточний рахунок українця.
Якщо покупець не хоче брати кредит, вона може укласти кредитний договір і одразу його погасити, також отримавши компенсацію власних витрат. Програма компенсації від Уряду допоможе 134 тисячам сімей в Україні утеплити власні оселі. Чиновники переконують, що це перший крок до приведення житлового сектору до сучасних вимог із зменшення використання природного газу.
Мнение редакции может отличаться от мнения автора.
+380 412 44 XX XX +380 412 446 464
+380 412 44 XX XX +380 93 312 0002
+380 412 44 XX XX +380 412 410 156
Идентификатор: 15174
Алюмінієві профілі Profilco