Знов зупинено держпрограму з енергоефективності для фізичних осіб
Фото: oschadbank.ua
На официальном сайте "Ощадбанка" указано, что "теплые" кредиты не предоставляются из-за нехватки бюджетных средств

Знов зупинено держпрограму з енергоефективності для фізичних осіб

Станом на сьогодні зупинено надання «теплих» кредитів на утеплення житла та придбання твердопаливних котлів за державною програмою енергоефективності для фізосіб. За інформацією з офіційного сайту “Ощадбанку”, кредитування зупинено у зв’язку з нестачею бюджетних коштів на виплату компенсацій, повідомляє інтернет-видання OKNA.ua.

На офіційному сайті одного з банків-партнерів державної програми з енергоефективності “Ощадбанку” з’явилась інформація щодо тимчасової зупинки роботи програми. На сайті зазначено: “Надання «теплих» кредитів на придбання енергозберігаючих матеріалів та «негазових» котлів з відшкодуванням частини суми кредиту тимчасово призупинено у зв’язку з вичерпаним обсягом бюджетних коштів”.

Читайте також: Створено онлайн-карту усіх місцевих програм з енергоефективності

Нагадаємо, що на початку липня 2016 року держпрограму з утеплення було призупинено. Наприкінці липня програму відновили, виділивши додаткові 100 млн грн і змінивши умови надання компенсації: відсоток компенсації приватним власникам було збільшено з 30% до 35%, однак скасовано пільги для субсидіантів — якщо раніше ця категорія населення мала право отримувати компенсацію у розмірі 70% на утеплення житла, то зараз встановлено єдиний відсоток для усіх категорій фізосіб у розмірі 35%.

Читайте також: Розроблено унікальний енергокалькулятор для розрахунку енергоефективності вікон

+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 17451
Виробництво вікон Viknar`off