Німецькі вчені розробили теплу трикамерну профільну систему для пасивних будинків
Фото: FH Dortmund

Німецькі вчені розробили теплу трикамерну профільну систему для пасивних будинків

Дослідницька група з німецького Університету прикладних наук та дизайну розробила нову віконну систему Ultralight. Вона тонка і тепла, що відповідає сучасним тенденціям по збільшенню світлопропускання та теплоізоляції. Презентація проекту відбулась ще на спеціалізованій виставці «Glasstec 2014» в Дюссельдорфі. Група під керівництвом професорів Оканто (Luis Ocanto) і Рогаль (Armin D. Rogall) продовжила роботу над продуктом, і презентувала його для професійної аудиторії на «BAU 2015» та «Bautec 2016». Платформа OKNA.ua також слідкує за розвитком проекту.

Читайте також: Американці розробили покриття, яке перетворює вікна на джерело енергії

Ultralight представляє собою ультратонку енергозберігаючу віконну систему, виготовлену зі склопластика, у поєднанні зі вклеєним вакуумним склопакетом. Базою для цього проекту стали результати дослідження PROFAKU (легкі профілі і компоненти, виготовлені з армованих волокном пластмас для застосування в текстильній оболонці будівлі), у співтоваристві з інститутом Ілек Штутгарт (ILEK Stuttgart).

Склопластик був вибраний через високу механічну стабільність при низькій густині та теплопровідності (Uf = 1,0 Вт/Км²). Також жорсткість конструкції підвищується за рахунок вклеєння вакуумного склопакету.

Склопластик був наданий компанією FiberConcepT® GmbH, а склопакет виготовлений китайською фабрикою Beijing Synergy Vacuum Glazing Technology Co., Ltd. Він представляє собою два скла, товщиною 5 мм кожне, між якими створений вакуум. Щоб скло не зклеїлось, по всій площині поставлені майже непомітні стрижні з низькою теплопровідністю. Коефіцієнт теплопередачі сягає 0,4 ∼ 0,9 Вт/Км², маса на одиницю площі — 25 кг/м², звукоізоляція — 37 дБ, а світлопропускання — 63,8%.

Ultralight
Фото: FH Dortmund


У результаті отримали вікно з коефіцієнтом теплового опору Uw = 0,74 Вт/Км² (Rw = 1,35 м2°C/Вт).

За час досліджень проект із віконного Ultralight прогресував до фасадного і віконного VG-Fassade.

+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 17815
Ролети з теплим коробом GANT