Goodwin став учасником програми IQ energy

Goodwin став учасником програми IQ energy

Програма Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) з утеплення житла IQ energy, за умовами Ви може отримати 35% компенсації при модернізації житла в кредит від банків-партнерів програми.

8 фактів про IQ energy

Програма IQ energy стартувала в Україні в 2016 році і буде працювати як мінімум до вересня 2020 року. ЄБРР і країни-донори вже виділили 15 млн євро на виплату компенсацій. Сьогодні з цієї суми виплачено компенсації на суму менше 1 млн євро. Так що гроші на компенсації є і ЄБРР виплачує їх на щомісячній основі протягом 3-5 тижнів після електронного підтвердження заявки.
Отримати компенсацію можна, утепливши житло в кредит від банків-партнерів програми: ОТП Банку, Райффайзен Банку Аваль або УкрСиббанку, зареєструвавшись і подавши заявку на Iqenergy.org.ua.
35% компенсації від вартості вікна надається, якщо позичальник придбає в кредит один або кілька видів енергозберігаючих вікон з каталогу. Компенсацію можна отримати і на вартість супутніх товарів і монтажних робіт за умови їх покупки в кредит разом з основним обладнанням.
Ліміт за розміром компенсації - 3000 євро на одну фізособу (кредитів можна брати кілька, ліміт встановлений на весь термін дії програми).
Компенсація виплачується в євро на окремий валютний рахунок, який необхідно відкрити в тому ж банку, де оформляється кредит на вікна. При цьому можна зняти гроші в євро до погашення кредиту в гривні.
Термін виплати компенсації - 3-5 тижнів.
За програмою можна утеплити і модернізувати як нове, так і вже існуюче житло (програма не поширюється на МАФи, комерційну, складську та інші види нерухомості, не призначені для проживання).
Можливо оформлення одного кредиту на кілька об'єктів і декількох кредитів на один об'єкт. Детально про це читайте в п. 4.3. Правил і умов надання кредитів і грантів за Програмою IQ energy.

7 кроків до отримання 35% компенсації від покупки енергоефективних вікон Goodwin за програмою IQ energy

крок 1

Зверніться в дилерську точку компанії Goodwin і викличте того, що заміряє. Більшість популярних профілів і склопакетів вже є в каталозі товарів.

крок 2

Подайте заявку на кредит (на суму не більше 450 тис. грн) в один із банків-партнерів програми. Як правило, банк приймає рішення про надання кредиту протягом години. Якщо кредит без першого внеску, то процес запускається відразу - клієнт підписує документи і банк оплачує віконній компанії повну вартість замовлення, включаючи монтаж і супутні товари (підвіконня, відливи) в той же день. Уже в день оформлення кредиту можна зареєструватися на сайті IQ energy.

крок 3

Під час монтажу або менеджер віконної компанії, або клієнт повинен сфотографувати вікно (отвір) «до» і «після» установки. Ці фотографії необхідні для подачі заявки на грант і повинні бути достатньої якості для швидкої оцінки фахівцями. Залежно від складності замовлення, виробництво і установка вікон займає зазвичай 10-15 днів.

крок 4

Як тільки вікно встановлено, можна подавати заявку на отримання компенсації від IQ energy (кнопка «Подавати заявку на отримання компенсації» на головній сторінці сайту). Програма запросить паспортні дані, ІПН, інформацію по кредиту (суму та номер кредитного договору), інформацію по об'єкту: паспорта на вікна, скільки їх встановлено, фото «до» і «після», специфікацію склопакета. Клієнт відразу отримує лист-повідомлення чи буде перевірка проведена в онлайн режимі або приїде бригада для перевірки встановлених вікон на об'єкті.

крок 5

Перевірка документів займає від 1 до 5 днів. Більшість заявок перевіряються онлайн, але в окремих випадках (якщо є сумніви щодо об'єкта або за принципом випадкової вибірки) - на об'єкт виїжджає команда інженерів-верифікаторів, у такому випадку перевірка може зайняти до 10 днів.
Важливо! Позичальник не зобов'язаний володіти житлом, де встановлюються нові вікна, але він повинен мати доступ до вказаного приміщення, щоб при необхідності інженери IQ energy змогли провести перевірку на об'єкті. Тобто можна допомогти поміняти вікна батькам і іншим родичам, при цьому не економити на якості і за рахунок кредиту розбити всю суму на кілька платежів, а за допомогою програми IQ energy компенсувати частину коштів від ЄБРР.

крок 6

Підтвердження про надання компенсації в розмірі 35% від суми кредиту приходить в особистий кабінет позичальника на сайті IQ energy з повідомленням на e-mail. Кредит може бути погашений відразу ж після отримання рішення про компенсацію.

крок 7

У позичальника повинен бути відкритий рахунок в євро в тому банку, який видав кредит на енергоефективне обладнання. Протягом 3-5 тижнів з моменту електронного підтвердження на цей рахунок приходить компенсація в євро. Грантова допомога не обкладається податком. Курс валют фіксується на день оформлення кредиту і покупки устаткування. Отримавши компенсацію, позичальник може розпоряджатися грошима на свій розсуд - ніхто не контролює, куди вони будуть витрачені.

При бажанні клієнт може продовжити модернізацію/утеплення житла і купити в кредит ще один або кілька видів енергоефективних товарів, встановити обладнання до погашення кредиту і подати заявку на компенсацію на Iqenergy.org.ua, якщо сума компенсації за попередню покупку не досягла 3000 євро.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
0800 402 88 XX XX 0800 402 880
0800 402 88 XX XX 0800 402 880
0800 402 88 XX XX 0800 402 880
Ідентифікатор: 18443
Алюмінієві профілі Profilco