BASF розробив заміну армуванню для віконних профілів із високою теплоізоляцією
Макет: BASF
Віконний ПВХ профіль, армований інженерним пластиком Ultradur® (чорний)

BASF розробив заміну армуванню для віконних профілів із високою теплоізоляцією

У прес-центрі хімічного концерну BASF повідомили про випуск технічного пластику Ultradur, що може замінити сталь у віконному профілі. Матеріал модифікований і його можна використовувати під час коекструзії з ПВХ. За оцінками компанії, вікно з таким рішенням таке ж міцне, як і у разі використання сталевого армування. Водночас конструкція легша. Теплопровідність профілю (Uf) зменшується на 0,1 Вт/мК.

Матеріал Ultradur армований скловолокном і жорстко зв’язується з ПВХ. Коекструдований профіль зварюється і проходить аналогічну обробку під час автоматизованого процесу, як і інші профілі. Матеріал потребує правильного розташування, щоби замінити звичайне армування.

Читайте також: Німецькі вчені розробили теплу трикамерну профільну систему для пасивних будинків

Економічна доцільність досягається завдяки усунення всіх процесів, пов’язаних із металом. Монтаж спрощується через більш легку конструкцію. Також, спеціалісти звертають увагу на те, що конструкція практично не змінює розміри під впливом сонячного тепла.

У BASF пропонують технічну підтримку виробникам під час розробки нових профілів із Ultradur. Австрійський постачальник екструзійних ліній зазначає, що інструменти для виготовлення такого профілю вже доступні.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 18711
Алюмінієві профілі Profilco